Mød Vibe fra "Danmarks Næste Tøjdesigner"

af Nanna Helstrup
0 Kommentar(e)
Vibe fra Danmarks Næste Tøjdesigner

Jeg begyndte at sy tøj til mig selv som 11-12 årig og inden da var noget af det bedste jeg vidste at finde min mormors klæd-ud-kasse frem.

Den altid store interessere for beklædning førte til, at jeg søgte ind på Designskolen Kolding, hvor jeg blev færdig som bachelor i modedesign sommeren 2021. Siden da har jeg haft forskellige jobs i modebranchen for at lære mere om de andre led som tøjet gennemgår efter designudviklingsfasen.

Jeg har bla haft et job som syerske i produktionen af en lille modevirksomhed på Vesterbro og et andet som skrædder i en tøjbutik på Nørrebro, hvor jeg primært reparerer jeans. 

For mig er det sy både en måde at slappe af på og dyrke en fritidsinteresse, men også en stor del af mig som designer. Jeg ser mig selv ligeså meget som beklædningshåndværker som designer. Jeg mener, at selve håndværket i et stykke tøj er en stor del af dets udtryk og oplevelsen af det - og ikke mindst, hvor længe man kan have glæde af det.

Jeg er igang med at starte min egen lille modevirksomhed, VIBE VIBE -  med en vision om at skabe tøj med længere levetid ved at fokusere på pasform, genkendelige silhuetter, spændende detaljer og høj kvalitet i materialer og produktion. Her er konstruktion og det sytekniske håndværk en stor del af min designudvikling. Når jeg udvikler nye designs, er det lige så meget de små sytekniske detaljer som den overordnede silhouette, der er vigtig for mig. Det kunne f.eks. være en ide til en særlig lukning, som interesserer mig og ender med at blive til en jakke.

Det der i sidste ende afgør, om et design er godt og skaber garderobeglæde, er hvor stor emotionel værdi det opnår hos sin bruger. Det er ikke noget, jeg som designer kan vide mig sikker på, om sker. Men jeg tror på, at hvis jeg skaber tøj som er mere inkluderende ift. folks kropdiversitet og fokuserer på pasform og varierende størrelser, og ikke bare følger standarder og “ideelle” kropsmål, så er der bedre forudsætninger for at tøjet, vil blive elsket og gemt. Og en høj kvalitet i håndværket bag sikrer, at tøjet rent faktisk kan blive gemt i mange år og ofte er nemmere at reparere, hvis det skulle gå i stykker.  

by Nanna Helstrup

SKRIV KOMMENTAR

Følg Os

Nyhedsbrev